top of page
College Student Studying

Prah Visoka šola za transport in logistiko

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam na 

referat@vstl.si

Spoštovani, 

pred Vami je kratka predstavitev Visoke šole za transport in logistiko in visokošolskega strokovnega programa Managementa mednarodne logistike. 

V kompaktni formi Vam predstavljamo prednosti študija na VŠTL ter zakaj smo idealna opcija za vaše diplomante ter njihovo nadgradnjo študija. Hkrati Vas tudi vabimo, da delite to stran z vašimi študenti ter jim tako omogočite kakovostno nadaljevanje študija na VŠTL.

Hvala in lep pozdrav,

Mladenka Lukić-Walther

DEKANJA IN DIREKTORICA

O VŠTL

Locirana v Ljubljani, združuje prednosti glavnega mesta in praktičnosti vezane na industrijo transporta in logistike. Tako nudi obogateno strokovno učno okolje. 

Management mednarodne logistike

3-letni akreditirani program, 180 ECTS točk. Naziv po zaključku študija: dipl. org. log. (VS). 

Vpis 2022/2023

S klikom prenesite navodila za vpis na VŠTL v šolsko leto 2022/2023.

V čem se razlikujemo?

 • Osredotočenost na praktična znanja

 • Profesorji iz transportne in logistične panoge

 • NI diplomske naloge

 • ELA mednarodni certifikat

 • Zagotovljena izvedba v SLO in ANG jeziku

 • Preprost prehod iz drugih študijskih programov

O programu:

 • 3-letni akreditiranI program

 • 180 ECTS točk

 • Način študija: redni, izredni, klasični in kombinirani (online predavanja in izpiti na lokaciji v Ljubljani)

 • Stopnja izobrazbe po zaključku študija: 7 (SOK), 6.2 (EOK)

 • Naziv: Diplomirani/-a organizator/-ka logistike (VS) ali dipl. org. log. (VS)

 • Komu je namenjen študij na VŠTL?
  Študij Managementa mednarodne logisitke na Visoki šoli za transport in logistiko je idealen za vse tiste, ki jih zanimata področji transporta in logistike. Transport in logistika sta med najperspektivnejšima panogama ter tako omogočata izpolnjeno in uspešno kariero. S tem, ko je študij na VŠTL organiziran tako, da povezujemo strokovnjake iz industrije (naš predmetnik vsebuje nadpovprečno število strokovnih predmetov) s študenti omogočamo našim študentom hiter in gladek prehod na delovno mesto.
 • Kdo vse se lahko vpiše v 2. letnik?
  Neposredno v 2. letnik se lahko višejo: diplomanti sorodnih višješolskih programov (primeri sorodnih disciplin: logistika, ekonomske in poslovne vede), diplomanti nesorodnih višješolskih programov, študenti visokošolskih programov, ki želijo nadaljevati študij na VŠTL, študenti, ki so opravili enakovredno izobraževanje v tujini.
 • Oddaja prošnje za priznavanje izpitov in vpis v 2. letnik
  Koraki, ki jim morajo slediti tisti, ki se želijo vpisati neposredno v 2. letnik: oddaja prošnje za priznavanje že opravljenih izpitov. Poleg osebnih podatkov morajo kanidati priložiti tudi, a. Potrdilo o že opravljenih izpitih (pridobite ga v referatu višje šole, kjer ste diplomirali) ali b. Overjeno prilogo k višješolski diplomi. Obrazec je na voljo tukaj, oddaja prijave na eVŠ. → Tekstovna in slikovna navodila za prijavo preko eVŠ-ja najdete tukaj.
 • Kdo mora opraviti diferencialne izpite?
  Neposredno v 2. letnik se lahko vpišejo diplomanti višješolskih strokovnih programov logističnega, ekonomskega, poslovnega ali drugega sorodnega področja (sprejetih po letu 1994). Študenti morajo med študijskim programom opraviti 2 diferencialna izpita 1 letnika. In sicer: Osnove logistike in trajnostne mobilnosti (6 ECTS) in Pravni okvirji za poslovanje v mednarodni logistiki (5 ECTS). Predavanja in diferencialna izpita bodo organizirani na VŠTL pred pričetkom šolskega leta. Izpita se morata opraviti do zaključka študija.

VPIS 2022/2023

Vpis na Visoko šolo za transport in logistiko, program Management mednarodne logistike poteka prek eVŠ-ja. 

Navodila (slikova in tekstovna) najdete na naslednji povezavi.

bottom of page